Η πρόταση των θεσμών δεν προσφέρει διέξοδο στην κρίση σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τagesspiegel, η οποία θα δημοσιευτεί σήμερα 9 Ιουνίου 2015.
Επίσης, επικρίνοντας την ίδια πρόταση υπογράμμισε ότι «Δεν κάνει κανείς τέτοιου είδους προτάσεις παρά μόνο εάν δεν θέλει μια συμφωνία».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ίδια συνέντευξη, απέρριψε εκ νέου τα μέτρα εξοικονόμησης πόρων που πρότεινε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα οποία περιλαμβάνονται αυξήσεις του ΦΠΑ και μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων του δημοσίου.

Ο κ. Βαρουφάκης εξάλλου, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 8 Ιουνίου στο Βερολίνο ότι είναι καιρός η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουν τη δουλειά που απαιτείται για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, που θα επιτρέψει την εκταμίευση δισεκατομμυρίων ευρώ από την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση.

«Είναι καιρός να σταματήσουμε να αλληλοκατηγορούμαστε, είναι καιρός να κάνουμε τη δουλειά μας για να καρποφορήσουν οι πολύμηνες προσπάθειες και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντησή του με στελέχη του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ