Με μειωμένη προσέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της πρώην Λαϊκής Αγοράς στην Πρέβεζα, ενημερωτική ημερίδα με θέμα τον αγροτουρισμό, και τις δυνατότητες ανάπτυξης του στην Ήπειρο, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πρέβεζα και την Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου εχθές.

Ο Αγροτουρισμός υπάγεται στην κατηγορία του εναλλακτικού τουρισμού όπως και ο Ιατρικός Τουρισμός ή Τουρισμός Υγείας, ο Θρησκευτικός ή Προσκυνηματικός Τουρισμός, ο Γαστρονομικός Τουρισμός κ.α.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1980 και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η διαμονή επισκεπτών σε αγροκτήματα ή σε αγροτικά καταλύματα όπου διεκπεραιώνονται αγροτικές δραστηριότητες, όπως το άρμεγμα, το μάζεμα ελιών, η καλλιέργεια γης κ.α.

Επεκτείνεται σχεδόν σε όλες της δραστηριότητες στην εξοχή, έτσι η ιππασία, το κυνήγι, η πεζοπορία, η τοξοβολία κ.α. μπορούν να θεωρηθούν ως υποκατηγορίες του αγροτουρισμού.

Η επαφή με την καθημερινότητα των οικοδεσποτών και η ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες παρέχουν την δυνατότητά στους επισκέπτες να λάβουν μέρος στις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής των οικοδεσποτών τους, γι’ αυτό το λόγο ο αγροτουρισμός περιλαμβάνει και ισχυρά επιμορφωτικά στοιχεία.

«Ο Αγροτουρισμός δεν χρειάζεται μεγάλο κεφάλαιο για να γίνει και ο τόπος μας μπορεί να τον υποστηρίξει εύκολα με αποτέλεσμα την παράταση της τουριστικής περιόδου», τόνισε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πρέβεζας για θέματα Αθλητισμού, Τουρισμού και Δημόσιας Υγείας Ευάγγελος Γ. Συγκούνας ο οποίος άνοιξε την ημερίδα.

Μετά τον κ. Συγκούνα τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου Ναπολέων Ζάγκλης ο οποίος μίλησε για τις μορφές, τους σκοπούς και τα κριτήρια που υπάρχουν και προϋποθέτονται για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό.

agrotourismos1

agrotourismos2

agrotourismos3

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ