Ο Δήμος Πρέβεζας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στον χώρο της αίθουσας του αρχαιολογικού μουσείου Νικόπολης την Τετάρτη 3 Ιουνίου διοργάνωσαν εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Ο ρόλος του συναισθήματος στη ρωμαϊκή πολιτική».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, Δρ. Νίκος Πετρόχειλος ο οποίος έδωσε κύρος στην εκδήλωση και καθήλωσε τους ακροατές με την διάλεξη του που επικεντρώθηκε τοπικά και χρονικά στην άσκηση της ρωμαϊκής εξωτερικής πολιτικής κατά τους δύο τελευταίους αιώνες της ελεύθερης πολιτείας, όπως επικράτησε ο όρος να λέγεται και προσπάθησε να αναδείξει το ρόλο του συναισθήματος στην πολιτική, ενώ επισήμανε πως είναι αναπόφευκτο για το κοινό να κάνει παραλληλισμούς και συγκρίσεις με τη σημερινή εποχή και την κατάσταση που υφίσταται η χώρα μας.

Η αίθουσα του αρχαιολογικού μουσείου Νικόπολης γέμισε από κόσμο που στωικά παρακολουθούσε τον Δρ. Νίκο Πετρόχειλο ο οποίος τόνισε πως δεν υπήρχε καταλληλότερος χώρος για να πραγματοποιηθεί η ομιλία ενώ για τη ζωή και το έργο του κ. Πετρόχειλου μίλησαν η Δρ Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού και ο φιλόλογος κ. Κοσμάς Κοψάρης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η δημοτική σύμβουλος κα Ελευθερία Αγγέλη και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ανθή Αγγέλη.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ