Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για έκτη συνεχή χρονιά, η ετήσια πεζοπορική διαδρομή που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου- Αώου και Πίνδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στόχο ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το ιδιαίτερο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την φετινή διαδρομή ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες του Φορέα Διαχείρισης. Συνολικά συμμετείχαν στην πεζοπορία 140 άτομα όλων των ηλικιών με τον μικρότερο να είναι 5 ετών και τον μεγαλύτερο να έχει ξεπεράσει το ενενηκοστό έτος της ηλικίας του.

Η φετινή διαδρομή συνολικού μήκους 5χλμ. ξεκίνησε από την Γέφυρα του Παπίγκου μετά τον οικισμό της Αρίστης και ύστερα από πεζοπορία δυόμιση ωρών κατέληξε στο Γεφύρι του Βοϊδομάτη στην Κλειδωνιά.

Όπως τόνισε, πριν την έναρξη της διαδρομής, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Δρ. Γεώργιος Μαλλίνης οι έννοιες άνθρωπος και φυσικό περιβάλλον είναι αλληλένδετες, άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους γεγονός που αποδεικνύεται από την αρμονική συνύπαρξη τους στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου και συγκεκριμένα στην περιοχή του φαραγγιού του Βοϊδομάτη εδώ και 16.000 χρόνια.

Ο κ. Μαλλίνης υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση όλων η διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα καθώς αυτό θα αποτελέσει κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Οι πεζοπόροι απόλαυσαν μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος του ποταμού ανάμεσα σε διάφορα είδη παραποτάμιας βλάστησης όπως πλατάνια, σκλήθρα και ιτιές έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία, την γεωλογία, τα είδη βλάστησης και πανίδα της περιοχής για να καταλήξουν στο στο κτίριο που σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει ως Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου

Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου

Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ