Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του κόμματός του.

Δύο εικοσιτετράωρα περίπου, μετά την ενημέρωση της Βουλής, για τις νέες απαιτήσεις των δανειστών, ο Αντώνης Σαμαράς, καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στην Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

Χαρακτήρισε καταστρεπτική την πολιτική του τετραμήνου, η οποία όπως είπε, αν δεν υπήρχε η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια, θα ήταν στις αγορές και θα είχε μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

«Με την ευκολία που ανάβει κανείς το τσιγάρο, το ρίχνουν το ψέμα» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρωθυπουργό αλλά και τον Υπουργό Οικονομίας.

Σχετικά με την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ. Σαμαράς, είπε ότι η πρόταση που καταθέτει η Κυβέρνηση δεν είναι βέβαιο ότι υποστηρίζεται από την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα.

«Κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει η δεδηλωμένη για να περάσει η συμφωνία και να εφαρμοστεί. Ο κ. Τσίπρας αναζήτησε στηρίγματα στην καταστροφική του πολιτική αλλά δεν τα βρήκε σε κανένα κόμμα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε τις ιδεολογικές διαφορές του κόμματός του, υπογραμμίζοντας με έμφαση την ανάγκη στήριξης του ιδιωτικού τομέα και συρρίκνωσης του κράτους και του δημοσίου.

Κάλεσε τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν τα βαρίδια και να προχωρήσουν σε εθνική συνεννόηση, πρόταση του καταθέτει η Νέα Δημοκρατία και επανέλαβε την φράση που είχε πει και στη Βουλή ότι «διαφορετικά ο κ. Τσίπρας θα είναι ο μοιραίος».

Τόνισε, τέλος, ότι «η ΝΔ είναι εγγυητής της ευρωπαικής πορείας της χώρας καθώς επίσης ότι οι Έλληνες δεν συζητούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Η ρήξη με τους εταίρους μας θα είναι μία ανυπολόγιστη καταστροφή για την Ελλάδα».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ