Χωρίς την παρουσία των Δημάρχων Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνου Γαρνέλη και Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλή Μίγδου, έγινε η σύσκεψη στο Υπουργείο με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, για τις ζημιές που έχει υποστεί η Άρτα από τις πλημμύρες.

Μάλιστα οι ίδιοι ενημερώθηκαν ανήμερα της Αγίας Θεοδώρας ότι την ίδια στιγμή πραγματοποιούταν στο Υπουργείο η σύσκεψη, χωρίς όμως οι ίδιοι να έχουν κληθεί να παραστούν.

Με το κείμενο που συνυπογράφουν και οι τρεις Δήμαρχοι (ακολουθεί) ζητούν να επαναληφθεί η σύσκεψη:

«Με λύπη μας ενημερωθήκαμε, εκ των υστέρων, ότι πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ευρεία σύσκεψη -όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου που εστάλη από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας, Βασίλη Ψαθά – με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στους Δήμους του Ν. Άρτας από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Π.Ε. Άρτας.

Με επίσημο έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και κοινοποίηση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και τους κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού, θα επιθυμούσαμε να ενημερωθούμε γιατί δεν κληθήκαμε να είμαστε παρόντες στην «ευρεία» αυτή σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν ζωτικότατα θέματα που αφορούν και τους Δήμους μας και έχουν σχέση με τις βαριές θεομηνίες που έπληξαν εσχάτως την περιοχή μας; Πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιείται μια «ευρεία» σύσκεψη, χωρίς να έχουν κληθεί να παραστούν σε αυτήν οι τρεις από τους τέσσερις δήμους που επλήγησαν, και μάλιστα να απέχει ο Μητροπολιτικός Δήμος της Άρτας, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές 8 εκατομμυρίων σε υποδομές και έχει καταγράψει επίσημα 115 δημότες που ζημιώθηκαν από τις πλημμύρες; Εξάλλου, και οι δύο ορεινοί Δήμοι επλήγησαν καίρια και υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές τις οποίες έχουν καταγράψει και αναφέρει αρμοδίως, και για τις οποίες αναμένουν να αποζημιωθούν.

Εν κατακλείδι, δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαραίτητη την επανάληψη της σύσκεψης με αποκλειστικούς προσκεκλημένους τους μη κληθέντες στη σύσκεψη της 11ης Μαρτίου Δημάρχους». 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ