Στην σύσκεψη που συγκαλεί σήμερα Πέμπτη και ώρα 11 το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας με την συμμετοχή των Δημάρχων της Ηπείρου θα παραβρεθεί και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των προσπαθειών για την διεκδίκηση του τίτλου «Ιωάννινα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» που έχει αναλάβει ο Δήμος Ιωαννίνων.

Όπως τονίζει στην πρόσκλησή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων «τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την στήριξη όλων των Δήμων της Ηπείρου, ο οποίοι πέραν του ότι έχουν να επιδείξουν σημαντικούς φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους, διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό , ικανό να συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας νέας πολιτιστικής στρατηγικής, που όλοι μαζί θα χαράξουμε για να βγάλουμε την Ήπειρο από την απομόνωση και την εσωστρέφεια.

Οι συνθήκες θεωρώ, είναι ιδανικές σήμερα, αφού οι μεγάλοι οδικοί άξονες των καθιστούν και πάλι κόμβο μεγάλων εμπορικών οδών, για μεταφορά προϊόντων, ηθών, εθίμων, ιδεών, λαών» σημειώνει ο κ. Μπέγκας συμπληρώνοντας ότι πρόθεση του Δήμου Ιωαννιτών είναι να περιλαμβάνει δράσεις όχι μόνο στα Ιωάννινα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου..

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ