Με τις πρέπουσες τιμές και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού, η παράδοση –παραλαβή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά (σ.σ. πιστό αντίγραφο της εικόνας) στη Νέα Κερασούντα για μόνιμη προσκυνηματική παραμονή.

Πλήθος πιστών, μεταξύ αυτών και πολλοί επίσημοι, παραβρέθηκαν στην τελετή και στη λιτάνευση της εικόνας που ακολούθησε υπό το άγημα μελών τοπικών ποντιακών συλλόγων και σχολείων αλλά και στην ειδική εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων με την οποία έκλεισε η εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα σημαντική και ξεχωριστή μέρα για τον Δήμο.

«Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στον τόπο μας όχι μόνο για να μας προσφέρει την ευλογία της Παναγίας που την έχουμε όλοι μας ανάγκη, αλλά και για να μας μεταφέρει όλα τα βαθύτερα μηνύματα της πίστεώς μας» ανέφερε ο κ. Καλαντζης, καλωσορίζοντας με χαρά και συγκίνηση το ιερό σύμβολο του ξεριζωμένου ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που εκφράζει βαθύτατα την κοινή συνείδηση όλων των Ελλήνων.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ