Με υποδειγματικό τρόπο και ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 5 Ιουνίου) η «1 Γιορτή Ανακύκλωσης και περιβάλλοντος Δήμου Ζηρού» στην Παιδόπολη της λίμνης Ζηρού, με διοργανωτές τον Δήμο Ζηρού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας.

Στόχος της δράσης, στην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Φιλιππιάδας, όπως τόνισαν στους χαιρετισμούς τους τόσο ο δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής όσο και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Παπαβασιλείου, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το πρόγραμμα Ανακύκλωσης που ξεκίνησε να υλοποιείται στον Δήμο Ζηρού.

Όπως τόνισε μάλιστα, σε λίγες ημέρες θα τοποθετηθούν μπλε κάδοι στον Δήμο Ζηρού, ενώ καταφθάνει και ένα ολοκαίνουργιο 16άτονου αντιρρυπαντικής τεχνολογία απορριμματοφόρο, για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της εκδήλωσης οι μαθητές ζωγράφισαν, έγραψαν συνθήματα ανάρτησαν αφίσες με μηνύματα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, τοποθέτησαν δενδράκια της ανακύκλωσης, πρόβαλαν υλικό με διάφορα σχέδια που είχαν φτιάξει, ενώ μέσα από σκετς έστειλαν τα δικά τους ξεχωριστά μηνύματα για ένα περιβάλλον πιο καθαρό, αφήνοντας το δικό τους «αποτύπωμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ