Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι μικροί επαγγελματίες στην Πρέβεζα περιέγραψε ο Τάσος Κοντομίχης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας κατά την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η αναμενόμενη συμμετοχή από επαγγελματίες.

Ο κ. Κοντομίχης μιλώντας το PrevezaNews.gr, έκανε λόγο ίσως και για την χειρότερη κατάσταση που επικρατεί στην Πρέβεζα, σε σχέση με άλλες πόλεις, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να περιγραφεί μια ακριβής εικόνα. «Η πραγματικότητα είναι δραματική. Αναδουλειά, στέρηση επιβίωσης» σημείωσε συγκεκριμένα, φέροντας για παράδειγμα έναν μικρό επαγγελματία, ο οποίος ναι μεν μπήκε στην ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά τον επόμενο μήνα δεν θα μπορέσει να πληρώσει.

«Εδώ δεν μπορείς να πληρώσεις το τρέχον πως είναι να δυνατόν να πληρώσεις και το ποσό της ρύθμισης» τόνισε ο κ. Κοντομίχης, σημειώνοντας ότι δεν διαφαίνεται από πλευράς κυβέρνησης να υπάρχει διάθεση να λυθεί το πρόβλημα.

Μια από τις λύσεις είναι και αυτή του παγώματος των παλιών οφειλών, είπε ο Τάσος Κοντομίχης.

«Να μειωθούν οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ μιας και έχει μειωθεί το εισόδημά των επαγγελματιών και να μπορούν να θεωρούν τα βιβλιάρια. Είναι απαράδεκτό να πληρώνει ο επαγγελματίας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, σημειώνοντας ότι οι απειλές με κατασχέσεις είναι μια ακόμα θηλιά στον λαιμό τους, φέρνοντας για παράδειγμα τα σημειώματα που λαμβάνουν πολίτες στην Πρέβεζα για τον λογαριασμό του νερού, ότι οι οφειλές θα μεταφερθούν στην Δ.Ο.Υ.

«Όλα έρχονται στην Δ.Ο.Υ.. Δεν μπορούν να καμώνονται ότι νοιάζονται για την επιβίωση του μικρού επιχειρηματία και από την άλλη να ενεργοποιούν όλους τους εισπρακτικούς μηχανισμούς οι οποίοι επιταχύνουν το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, τη στιγμή που όλα τα μέτρα που παίρνονται είναι υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων» είπε ο κ. Κοντομίχης, φέρνοντας για παράδειγμα επιχείρηση με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιείται και στην Πρέβεζα, που πληρώνει στον ΟΑΕΕ τα ίδια ποσά με έναν μικρό επαγγελματία.

Τόνισε, ότι οι παλιές οφειλές θα πρέπει να παγώσουν, για όσο καιρό κρατάει αυτή η κατάσταση, για όσους έχουν πραγματικά πρόβλημα, κάτι το οποίο το κράτος μπορεί να εντοπίσει ενεργοποιώντας μηχανισμούς που διαθέτει.

«Βλέπουμε την κλίνη του Προκρούστη στρωμένη και το μαχαίρι έτοιμο να πέσει. Δεν υπάρχει ποια περιθώριο για αναμονή. Να διεκδικήσει ο κόσμος μια ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του και όχι να ζήσουμε με τα ψίχουλα και τα συσσίτια που μας ετοιμάζουν και την ελεημοσύνη. Θέλουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια και δεν ζητάμε τίποτε να μας χαριστεί» συμπλήρωσε ο κ. Κοντομίχης.

Περιγράφοντας την εικόνα που εισπράττει από την Πρέβεζα είπε με μια λέξη «Απογοήτευση» και συμπλήρωσε «η οποία φαίνεται να επιδίδονται, μιας και ο κόσμος βιώνει καθημερινά τα αδιέξοδα. Από την άλλη υπάρχει η προσμονή για κάτι καλύτερο εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης. Αυτό δημιούργησε μεγαλύτερη απογοήτευση στον κόσμο βλέποντας τι συμβαίνει. Αυτό φαίνεται και σήμερα από την μικρή συμμετοχή σε αυτήν διαμαρτυρία. Θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερα» είπε ο κ. Κοντομίχης τονίζοντας ότι σαν σύλλογος δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής. «Γι αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Να δώσουμε τον δρόμο και το στίγμα της κατάστασης που υπάρχει».

Στην συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου επισκέφτηκαν στο γραφείου τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας κ. Τραχανά στον οποία παρέδωσαν υπόμνημα αιτημάτων εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα που φαίνεται να εξαγγέλλει η κυβέρνηση. «Βλέπουμε ότι ετοιμάζεται μια νέα «επίθεση» στον χώρο μας την στιγμή που οι μεγάλες επιχειρήσεις μένουν στο απυρόβλητο…» είπε ο Τάσος Κοντομίχης ενώ συμπλήρωσε «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αντισταθούμε σε αυτό που λέγεται «φοροληστεία», τονίζοντας ότι πλέον έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. «Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα… δεν έχουμε» τόνισε.

Τέλος ο κ. Κοντομίχης αναφέρθηκε στο «μυστήριο» όπως χαρακτήρισε καθεστώς στο οποίο υπόκεινται όλα αυτά τα κινέζικα καταστήματα που έχουν ανοίξει στην Πρέβεζα ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «Εάν στην Πρέβεζα καταναλώνονται 100 ευρώ τα 80 τα παίρνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μικροί λιμοκτονούν…» ενώ είπε για τα μέτρα που προτείνονται πως οδηγούνε σε αδιέξοδο.

Ο κ. Τραχανάς αναφερόμενος στην ρύθμιση για τις οφειλές που τρέχει το διάστημα αυτό την χαρακτήρισε ως την ευνοϊκότερη και θα πρέπει οι επαγγελματίες να φροντίσουν να υπαχθούν σε αυτή. «Μετά τις 26 Ιουνίου θα αρχίσουν να παίρνονται μέτρα. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά πρέπει να γίνει η ρύθμιση» είπε ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ Πρέβεζας, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν με τους φορολογούμενους με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Παράσταση Διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ

Τάσος Κοντομιχης

 

DSCN2050

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Πρέβεζας

 

DSCN2053

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Πρέβεζας

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ