Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Νόβα (Δήμο Πρέβεζας) και τους Γάκη Σωτήρη και Ζούλα Ανδρέα (Δήμο Πάργας) στα Κέντρα Υγείας Καναλακίου και Πάργας.

Συζήτησαν με το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς την κατάσταση που επικρατεί στα δύο Κέντρα Υγείας, που όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιούν συστηματικά την υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της Υγείας των πενιχρών εισοδημάτων των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να στηρίξουν τα κέρδη των ονοπωλιακών ομίλων στον τομέα της Υγείας, του Φάρμακου και της Πρόνοιας, με τραγικές συνέπειες για το λαό της Περιοχής».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «Ήδη η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας είναι τραγική. Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου, λειτουργεί τα πρωινά με έναν και μοναδικό ειδικό ιατρό (Παθολόγο) ο οποίος όταν απουσιάζει δεν αντικαθίσταται από άλλον. Το πρόγραμμα εφημέρευσης μέχρι πρότινος, καλυπτόταν από δύο ειδικούς ιατρούς (Παθολόγο και Γενικό ιατρό που η έδρα του είναι αλλού). Οι εφημερίες τους κάλυπταν τις μισές περίπου μέρες του μήνα. Οι άλλες μισές πραγματοποιούνταν από ανειδίκευτους ιατρούς (αγροτικούς), πράγμα εντελώς απαράδεκτο, επικίνδυνο και παράνομο. Επίσης οι εφημερίες του Κ.Υ στις απογευματινές βάρδιες δεν διέθεταν οδηγό ασθενοφόρου και οι ασθενείς που έπρεπε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας μεταφέρονταν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία εδράζουν στην Πρέβεζα!!

Στο Κέντρο Υγείας Πάργας, επικρατεί η ίδια και χειρότερη κατάσταση. Εκεί υπάρχουν τα πρωινά δύο ειδικοί ιατροί ( Γενικοί Ιατροί) χωρίς αγροτικό ιατρό οι οποίοι πραγματοποιούν περίπου 20 εφημερίες ( δέκα έκαστος) και οι υπόλοιπες δέκα καλύπτονται από άλλους ιατρούς ειδικούς ή και ανειδίκευτους που ανήκουν σε άλλα Κ.Υ. Κατά την διάρκεια της εφημερίας και στο Κ.Υ Πάργας σε πολλές βάρδιες δεν υπάρχει και εκεί οδηγός ασθενοφόρου.

Η παραπάνω τραγική κατάσταση τις τελευταίες ημέρες έγινε πραγματικά επικίνδυνη μετά την απόφαση της 6ης ΥΠΕ με την οποία την μία μέρα θα εφημερεύει το ένα και την επόμενη το άλλο Κέντρο Υγείας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι τα αποθεματικά των Κ.Υ για το έτος 2015 περικόπηκαν περαιτέρω με συνέπεια να μην αρκούν για την αποπληρωμή των επιπλέων εφημεριών.»

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης: «Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, μαζί και στον τομέα της Υγείας σε ενιαίο μέτωπο να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις στα επείγοντα προβλήματα, να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές και στους άλλους αγωνιστικούς φορείς του κινήματος»

Τέλος καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 8 το απόγευμα, μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ