Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να «επιχειρούν στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη στη Βαυαρία και πρόσθεσε ότι τα κράτη-μέλη της G7 είναι «έτοιμα» να επιβάλουν ακόμη πιο σκληρές κυρώσεις εάν κριθεί αναγκαίο, κάτι που τονίζεται και στο τελικό ανακοινωθέν.

Ο Ομπάμα σημείωσε ότι οι κυρώσεις που τελούν σε ισχύ θα συνεχίσουν να επιβάλλονται ωσότου η Ρωσία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία τηρήσουν πλήρως τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία συνήφθη στο Μινσκ τον Φεβρουάριο.

«Όπως είδαμε ξανά τις τελευταίες ημέρες, ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην ανατολική Ουκρανία, παραβιάζοντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας αυτής, είπε ο Ομπάμα.

«Η Ρωσία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση. Επομένως οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία πλήττουν τη Ρωσία και πλήττουν το ρωσικό λαό», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η G7 «καθιστά σαφές ότι εάν είναι απαραίτητο θα επιβάλουμε επιπρόσθετες σημαντικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας», συμπλήρωσε.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ