Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό της πανελλήνιας δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. θεματική ξενάγηση στο Μνημείο του Οκταβιανού Αυγούστου με θέμα «Το Μνημείο του Αυγούστου στο Εν Άλσει Προάστιο της Νικόπολης».

Από την Προϊσταμένη της Εφορείας κα Ανθή Αγγέλη και τις αρχαιολόγους κ.κ. Πολυξένη Μπάρκα και Αθανασία Κεραμάρη, παρουσιάστηκαν, στο κοινό που αψήφησε τις άστατες καιρικές συνθήκες και επισκέφτηκε το χώρο, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του μνημείου, η σημαίνουσα θέση του στον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και η σημασία του ως μοναδικό στο είδος του οικοδόμημα.

Μέσα από την αναφορά στα φυτά-σύμβολα του θεού Απόλλωνα, τη δάφνη και το φοίνικα, αλλά και τις ενδείξεις που υπάρχουν για τον τρόπο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου στην αρχαιότητα, παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες εργασίες ανάδειξης που έγιναν από την Επιστημονική Επιτροπή της Νικόπολης με στοχευόμενες φυτεύσεις.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ