Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό της πανελλήνιας δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 θεματική ξενάγηση στο Μνημείο του Οκταβιανού Αυγούστου με θέμα «Το Μνημείο του Αυγούστου στο Εν Άλσει Προάστειο της Νικόπολης».

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Εφαρμόστηκαν πιλοτικά το 2012 και μετά την ευρεία αποδοχή τους από το κοινό καθιερώθηκαν ως θεσμός που έχει στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και της ιστορικής παράδοσης του κάθε τόπου, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών ομάδων πολιτών και την προαγωγή της τουριστικής ανάπτυξης μέσα από εκδηλώσεις που ποικίλλουν και εναρμονίζονται με το εκάστοτε φυσικό περιβάλλον και την κατά τόπους ιστορική και πολιτιστική παράδοση.

Από τις αρχαιολόγους της Εφορείας Πολυξένη Μπάρκα και Αθανασία Κεραμάρη, θα παρουσιαστούν, η αρχιτεκτονική του Μνημείου, οι ενδείξεις που υπάρχουν για τον τρόπο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του στην αρχαιότητα, αλλά και οι σύγχρονες εργασίες ανάδειξης που έγιναν σε αυτό με στοχευόμενες φυτεύσεις. Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όσο και στους επισκέπτες.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ