5, 6 και & 7 Ιουνίου. Τρεις βραδιές γεμάτες από μουσική που κάλυπτε κάθε είδος και κάθε γούστο.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που ματαίωσαν την εμφάνιση της Athina Kontou Band τη 2η μέρα, πλήθος κόσμου παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον τις διαφορετικές μουσικές προσεγγίσεις των υπόλοιπων 8 σχημάτων που εμφανίστηκαν.

Από την επιβλητική εμφάνιση της Αμερικανίδας Marjorie Barnes και των Equinox, στους ευρηματικούς Πολωνούς Orange Trane με το πρωτότυπο ήχο του βιμπράφωνου και από τους μεσογειακούς ήχους των Βέλγων Hijaz στην ευρωπαϊκή τζαζ των Ελβετών Gabriele Pezzoli trio.

Αλλά και οι ελληνικές συμμετοχές εντυπωσίασαν. Η πρωτότυπη εμφάνιση του Ιoanna Tsagari quartet και το δυναμικό George Spanos trio δείχνουν ότι η ελληνική σκηνή είναι πολύ ψηλά.

Στα πιο ουσιαστικά του τριήμερου η εμφάνιση του σχήματος του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και του Πρεβεζάνου κιθαρίστα Κωνσταντίνου Μαργαρίτη με το πολυεθνικό συγκρότημα Elusive Aura Quartet που αποδεικνύει ότι ο σπόρος της δημιουργικής μουσικής βρίσκει εύφορο έδαφος στην πόλη.

Η παρουσία του αναπληρωτή πρεσβευτή της Ιρλανδίας κ. Luke Feeney και ο χαιρετισμός του στο Φεστιβάλ δείχνει ότι το Preveza Jazz Festival είναι θεσμός πλέον και μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στην περιοχή.

Να σημειώσουμε τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων των καλλιτεχνών Ελλήνων και ξένων για την περιοχή μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ για πρώτη φορά ετέθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργού κ. Νίκου Ξυδάκη.

Το 13ο Preveza Jazz Festival αποτελεί πλέον το μέτρο σύγκρισης για την επιτυχία του 14ου Preveza Jazz Festival.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ