Θέματα που αφορούν την αστυνόμευση της περιοχής αλλά και την δημιουργία μιας νέας νοοτροπίας στις σχέσεις της αστυνομίας με τους πολίτες, συζητήθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πρέβεζας με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του βουλευτή Κωσταντίνου Μπάρκα, των Δημάρχων Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη, Ζηρού Νίκου Καλαντζή και Πάργας Αντώνη Νάστα, του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Γεωργίου Καραΐτση, του Αστυνομικού Διευθυντή Πρέβεζας Ευάγγελου Βόγλη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην σύσκεψη στο Δημαρχείο ο Γενικός Γραμματέας κατέγραψε τα ζητήματα που έθεσαν οι αιρετοί ενώ παρέθεσε και ο ίδιος στοιχεία για τη νέα πολιτική που θα ακολουθήσει το Υπουργείο έτσι ώστε η αστυνόμευση να γίνει πιο αποτελεσματική.

Ο κ. Αναγνωστάκης απαντώντας στο θέμα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων, ανέφερε ότι όντως υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός ο οποίος όμως έχει ως στόχο να πετύχει καλύτερη διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων κι όχι να διατηρήσει τμήματα που έχουν μόνο την «ταμπέλλα» και δεν παρέχουν καμία υπηρεσία.

«Σε κάθε περίπτωση το τελικό πλάνο θα σχεδιαστεί με την συνεργασία των φορέων και αφού προηγηθεί διαβούλευση» ανέφερε ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να παρθούν βιαστικές ή ερήμην των τοπικών παραγόντων αλλά και των τοπικών κοινωνιών, αποφάσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους επισημαίνοντας ότι η συνεργασία θα είναι διαρκής .

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης από την πλευρά του, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία θα είναι συνεχής ενώ έθεσε υπόψη του κ. Αναγνωστάκη ιδιαίτερα το θέμα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου (το οποίο εξυπηρετεί μια ζώνη με μεγάλο κυκλοφορικό φόρτο αλλά και απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες όπου διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι) ζητώντας επίσης και την εντατικότερη αστυνόμευση της παράκτιας ζώνης ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ